Regi și Regine

Cică:

Leul este un mamifer din familia Felidae. Masculul poate fi recunoscut ușor datorită coamei sale impresionante, care semnifică masculinitatea și reflectă sănătatea și poate cântări până la 250 kg, iar femelele sunt mult mai mici, cântărind până la 150 kg. Leii trăiesc în jur de 20 ani si sunt animale carnivore care trăiesc în grupuri de familii, consistând în femele înrudite, puii de ambele sexe, și un mascul neînrudit, care se împerechează cu femelele adulte.
Leul își protejează familia în momentele în care este atacata. De aceea, leul se poate numi și un iubitor de familie. Femelele se ocupă cu vânatul, în timp ce masculii apără și mențin frontierele teritoriului. Masculii sunt dați afară din grup atunci când ajung la maturitate. Cu toate că este cunoscut ca fiind „regele junglei”, leul este un animal care trăiește în câmpii deschise, și poate fi găsit prin toată Africa.

Leii sunt un simbol care apare foarte des în heraldica familiilor regale și cavaleriei. Apar până și în arta Chinei, deși nu au trăit niciodată acolo. Nici un alt animal nu a primit mai multă atenție în artă și literatură. În Biblie este amintit de 130 de ori. În arta epocii pietrei, în special în picturile rupestre, se întâlnesc frecvent desene reprezentând lei. Leul este peste tot, chiar și în România, doar că sub o altă formă.

Pentru mine, leii și toată familia lor (tigrii, leoparzi, jaguari și alți hibrizi), sunt cele mai frumoase animale din întreaga galaxie, căci de pe suprafața pământului e prea puțin spus. Felul în care arată, modul grațios în care se mișcă, blana lor atât de frumos colorată și toate celelalte calități fizice și psihice pe care le dețin sunt cele mai clare dovezi că merită statutul regal pe care-l au. Sunt încontinuu fascinată de cât de fascinante sunt aceste feline.

Leoaica Elsa are una dintre cele mai minunate povești.

ELSA the lioness

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s