” Ai clădit un soldat, de-aia îți mulțumesc! „

E 31, dar nu orice 31, ci 31 al lui octombrie. Acum 57 de ani într-o noapte friguroasă de octombrie, s-a născut un băiețel sub zodia scorpionului, singur la părinți, într-o căsuță modestă undeva pe la pod la Lemaitre, dintr-un tată muncitor și mai mereu plecat cu treabă și o mamă mai mult decât grijulie. Au trecut anii, băiețelul a devenit băiat, după care s-a transformat într-un bărbat înalt, frumos, galant, serios și întotdeauna punctual. Iar a trecut vremea, poate un pic cam repede, iar bărbatul și-a cunoscut sufletul pereche, s-a căsătorit cu o femeie în adevăratul sens al cuvântului, bună și drăgăstoasă. La început au format un simplu cuplu de îndrăgostiți și fără să apuce să-și dea seama, au devenit o familie, un cămin plin de dragoste și căldură. Cei doi tinerei și-au îndeplinit astfel visul de-o viață și au făcut 2 copii frumoși. O fetiță și un băiețel. Și cred că de atunci a început viața pe bune a celor doi care tocmai deveniseră părinți. Bărbatul era tată de-acum și în același timp, un exemplu de urmat pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi.

Abia acum, după vreo 20 de ani de dragoste necondiționată, grijă părintească și căldură sufletească, „fetița” lui care nu mai e demult o fetiță, înțelege cât de grea este de fapt meseria de părinte. E un job mai mult decât full time, pe parcursul căruia trebuie să înveți încontinuu lucruri, pentru a nimeni nu-ți arată ce și cum trebuie să faci că să fii un părinte bun. Cel mai bun!
Nu ne-am născut în puf nici eu, nici fratele meu, dar tata este regele nostru, iar noi suntem regatul lui.
E cel mai tare om pe care l-am cunoscut vreodată și sunt sigură că nu mai există altul că el nicăieri în toată lumea asta mare. Tați sunt peste tot, dar niciunul ca al meu.
Când eram mică și mă întrebau ce vreau să fiu când o să mă fac mare, le răspundeam „vreau să fiu exact ca tata„.

Mulțumesc. La mulți ani, tată! Te iubesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s